Најновије

ПАРАОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА У АКЦИЈИ: Ко прислушкује званичнике Републике Српске?

Објава пресретнутог телефонског разговора директора Републичког центра за истраживање ратних злочина, Милорада Којића, са председником Борачке организације Миломиром Савчићем и његовим браниоцем Миодрагом Стојановићем, из децембра 2019, доказ је да се највећи број званичника Српске налази под третманом Обавештајно - безбедносне агенције БиХ, која је под контролом лидера СДА Бакира Изетбеговића, каже за РТРС заменик председавајућег Заједничке комисије за надзор над радом ОБЕ Средоје Новић.

Република Српска (Фото: Влада РС)

У Суду БиХ без прецизног одговора - постоји ли наредба за праћење телефона Којића и Савчића.

Тужилаштво без истраге - како је снимак доспео у јавност.

Којић је кратко рекао да је након објаве безбедност њега и његове породице угрожена.

Маске су пале, ОБА прислушкује званичнике Републике Српске. Са наредбом или без наредбе, из Суда БиХ нису одговорили јер, како кажу, такве информације нису обавезни да доставе.

Прибављен законито или не, тек пресретнути телефонски разговор Милорада Којића са Миломиром Савчићем и његовим адвокатом Миодрагом Стојановићем из децембра 2019, објавио је новинар једног од сарајевских портала Авдо Авдић.

- Најновији снимак који се појавио у јавности зорно говори како у БиХ нема законитости и да се највећи број руководних радника и људи на одређеним позицијама у Републици Српској налази под третманом ОБА БиХ - рекао је Средоје Новић, први заменик председавајућег Заједничке комисије за надзор над радом ОБА БиХ.

Новић додаје да има сазнања да је и он као један од званичника из Српске у институцијама БиХ био праћени на овај начин једно вријеме али да не да ли сада постоји интерес за тим.

Слика срдачног сусрета Авде Авдића са Османом Мехмедагићем, директором ОБЕ, од пре две године, објашњава како је дошао у посед тог снимка, а мотиви су јасни - дискредитовати борце за истину, Којића и Савчића.

- Свима или боље рећи једном броју људи у самој Служби јасно је да се унутар ОБА налази параобавештајни део који не иде кроз редовне токове него се један дио људи ангажује искључиво за потребе према Републици Српској - појашњава Новић.

Објашњење омиљеног новинара Осмице, да су по наредби Суда БиХ праћени телефони групе повезане са организованим криминалом и да је случајно један од заштићених бројева почео да користи управо Којић, вређа здрав разум.

Према тој логици, његова супруга је члан те групе јер је број телефона њен, а не Којићев.

Значи ли то да ОБА прати и снима не само телефонске разговоре Милорада Којића, већ и чланова његове породице, што нимало није безазлено.

О спрези појединих сарајевских портала са Тужилаштвом говорио је Савчићев бранилац Миодраг Стојановић. На посљедњем рочишту, упитао је Судско веће како поједини медији из Федерације долазе до информација и раније саопштавају одлуке Тужилаштва и Суда БиХ.
- На једном од портала каже - зашто није ухапшен раније јер је био потписан налог о његовом хапшењу када је дошао у децембру да изнесе своју одбрану. И шта, ћути немој ништа говорити браниоче - навиди Стојановић.

Савчић није ћутао на Инцкову октроисану истину и "зарадио" је притвор.

Којић се годинама бори да свет упозна са размерама српског страдања па га прислушкују и тешко оптужују за негирање геноцида, како каже Емир Суљагић.

Потоњег тешко ко да озбиљно доживљава, али ОБА, без икаквог утицаја Срба унутар ње али и спољне контроле, опасна је играчка у рукама оних којима Српска није на срцу.

О новом хрватском нападу на Републику Српску и Србију прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА