Најновије

ПЕСКОВ ОТКРИО: Ево зашто Путин и Зеленски не разговарају директно!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је са украјинским председником Владимиром Зеленским врло компликовано разговарати јер он Русију упорно назива "учесником конфликта у Донбасу“, упркос томе што то није истина.

Владимир Путин. (Фото: Јутјуб)

- Господин Зеленски упорно Русију назива учесником конфликта на југоистоку земље. То једноставно није тако - истакао је Песков, преноси РИА Новости.

Портпарол Кремља је тако одговорио на питање зашто Путин и Зеленски са лидерима Немачке и Француске Ангелом Меркел и Емануелом Макроном разговарају појединачно, а не сви заједно.

Песков је такође нагласио и да су учесници конфликта на југоистоку Украјине описани у Минском споразуму, који је званични документ УН.

- Ако председник Украјине не признаје документ УН и доводи у питање потпис председника Украјине на том папиру, поставља се питање како са њим разговарати. Путин одговара за своје речи, он говори то што ради и ради то што говори. Међутим, кад се то не поклапа код саговорника, онда је то веома компликовано - истакао је Песков.

Руски МиГ-31 стао на пут америчком бомбардеру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА