Најновије

ЗАХАРОВА ПОНОВО ОШТРО: Шокантни снимци са Хрватске границе показује какви сте заиста

Недавне вести немачких медија о пребијању миграната на хрватској граници јасно су показали како се у Европи реализују „високи стандарди људских права“, прокоментарисала је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на Телеграму.

Захарова (Фото: РИА)

„Не тако давно немачки медији објавили су шокантну истрагу и видео са граница Европске уније. Ти материјали јасно показују како се 'високи стандарди људских права који су у потпуности у складу са вредностима Европе' примењују у пракси. Мушкарци спортске грађе у специјалној униформи без идентификационих обележја на хрватској граници туку палицама мигранте који су дошли из земаља Јужне Азије и вичу 'Идите у Босну!'“, скренула је пажњу Захарова.

Такође је нагласила да се, према писању медија, за протеривање миграната ван граница Европске уније формирају специјални „одреди“ које чине припадници специјалних полицијских одељења земаља ЕУ, „а многи од њих су ветерани балканских ратова из деведесетих“.
„Медији су такође открили да је Европска унија земљама југоисточне Европе издвојила 532 милиона евра за 'заштиту граница'. Очигледно је део тог новца отишао на издржавање тих 'одреда'“, наводи портпаролка руског Министарства.

Према њеним речима, новинари су сигурни да „грађани ЕУ плаћају чак и за униформе тих избацивача, јер их хрватске службе набављају их за новац европских пореских обвезника“.

„Нељудска борба против продора миграната у ЕУ физичким избацивањем и материјалним спонзорисањем гажења свих доктрина људских права заједно праћено је не само легалним, него званичним увозом у Европу хиљада избеглица из Авганистана“, закључила је Захарова.

Подсетимо, у октобру је хрватско државно тужилаштво наложило истрагу против полицајаца који су осумњичени да су палицама тукли мигранте на граници са БиХ. Хрватски РТЛ објавио је снимак на ком се виде маскиране особе, обучене у одећу сличну полицијској, како палицама ударају мигранте на граници са БиХ, иако они не пружају никакав отпор.

Британски парламентарци означили Србију као непријатеља и позвали САД и ЕУ да интервенишу, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА