Најновије

Шокантна затварања због пандемије (ВИДЕО)

Да ли су тзв. lockdowns -   затварања људи у кућама због пандемије имали жељени ефекат ?

Најџел Фараж разговара са академиком са  Џон  Хопкинз Университи, САД (#John Hopkins University)

НФ И  тако , шта сте закључили ? Тиме што сте нас држали даље једни од других , мора да смо умањили број преминулих током ове пандемије?

гост : Па наше студије су показале да затварања  нису баш донели резултате, колико смо очекивали али смо узели у обзир све потенцијалне доказе који повезују затварања са смањењем броја преминулих од КОВИД и нашли смо да је просечни локдаун у Европи само смањио смртност за 0, 2 % ,  што није  ни близу ономе што су нам обећали на почетку пандемије.

НФ И како ви то израчунавате? Како долазите до те цифре? 

гост : Нисмо ништа израчунали. Погледали смо све студије које су сви истраживачи ..обавили и прикупили смо све њих и у суштини смо узели у обзир све грешке у њиховим проценама и да је грешка 2, 2 % тако да је то мршав ефекат а мислим да је објашњење тога зашто је ефекат тако мали што људи знају како да се брину о себи , да када је пандемија у земљи људи прилагоде своје понашање и откажу рођендане и журке и састанке и сигуран сам да сви слушаоци и ти ...на почетку пандемије и то је узроковало да стопе заражавања опадну чак иако нема локдаун-а.

НФ То значи да промене понашања људи који се не приближавају тесно уз друге људе јесте донело ефекте али Ваш аргумент је да су људи доносили сопствене одлуке о томе како да се понашају радије него да им држава каже шта да раде.

гост :  Тачно. То ми мислимо . Нисмо то разматрали  у нашој студији осим ефекта локдаун-а али када не будемо нашли ефекте, природно је расправити зашто то не видимо а видели смо пуно студија да су промене у понашању  врло важне.

Извор: Правда/превод и адаптација angloworld translations 

anglo.world.translations@gmail.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА