Најновије

СКАНДАЛ У АМЕРИЦИ! Трамп уништавао државне документе у WC шољи? (ВИДЕО)

Комисија Представничког дома покренула је истрагу о Доналду Трампу након што су кутије председничке документације пронађене на његовом имању на Флориди.

Доналд Трамп (Фото: flickr)

Председница надзорног одбора Керолин Малони рекла је у четвртак да је „дубоко забринута што ови записи нису предати Националној архиви и администрацији за документе на крају Трампове администрације“.

Она је послала захтев архивисти Дејвиду Феријеру тражећи информације о 15 кутија записа које је Национални архив пронашао на Трамповом имању Мар-а-Лаго у Палм Бичу.

Закон о председничкој евиденцији предвиђа да се евиденција коју сачини носилац и његово особље архивира, а одлазећи лидер је одговоран за пренос докумената у Националну архиву на крају мандата.

Тренутно Надзорни одбор покушава да утврди шта се тачно налази у откривеној архиви. Комитет је такође забринут због тога што је Трамп уништио евиденцију, па чак и избацио потенцијално поверљива документа у тоалет током свог председништва.

Званичници Националног архива су раније ове недеље известили да су представници бившег председника пронашли документе „који нису предати Националном архиву“. Агенција је организовала да документи буду достављени Вашингтону.

Из архивске канцеларије кажу да представници бившег председника настављају да трагају за додатним записима који припадају архиви.

„Документи су пренети лако, без сукоба и на веома пријатељски начин“, рекао је Трамп након преноса докумената.

Он је изразио уверење да ће ови записи једног дана постати део Председничке библиотеке Доналда Трампа.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА