Најновије

ЧАНАК ПРОВОЦИРА ИЗ УКРАЈИНЕ: Одмах увести санкције Русији

“Антифашиста” који поздравља наеонацистичке милитанте у Украјини Ненад Чанак, протеклих неколико дана са блиским сарадницима је боравио у Украјини. Том приликом црнокошуљаш обишао је Лавов, Кијев, Харкив.

Фото: Јутјуб

И док је из Украјине на свом твитер налогу објављивао потресне фотографије, на његов рачун стизали су разноразни коментари да је у питању саморекламерство, додворавање западу, а најављена је и једна кривична пријава против њега због бруталне изјаве “да се рат у Украјини мора завршити смрћу Путина”. У интервјуу за мејнстрим медије Чанак објашњава шта је био разлог његовог изненадног одласка у Украјину.

Шта је био повод да отпутујете у Украјину?

Важан део мог политичког уверења је и то да се мора бити на местима о којима желите да имате политички суд. Због тога сам још 1991. године, када је почињао рат у Словенији, био у Љубљани.

Прошле године сам боравио на Косову и на местима страдања српских цивила у Хрватској. Боравио сам прошле године 5. септембра на Цетињу, приликом устоличења владике Јоаникија, те ове године на обележавању Дана победе над фашизмом и лично видео све што се догађа. Посетио сам сва кризна жаришта у бившој Југославији. То је начин размишљања који негујем већ дуже од 30 година.

Колико остајете у Украјини и да ли сте сад уверенији да треба увести санкције Русији?

У овом тренутку не могу учинити више од овога. Пуно сам разговарао, видео много тога. Обишли смо пуно места. Разговарали са пуно људи. Стекао сам јасну слику. Сада треба помоћи Украјини и њеним грађанима и зауставити језиву Путинову агресију на ову независну и суверену државу. Украјинци се боре не само за Украјину или њихове градове, него и за заустављање језиве машинерије смрти, каква је Путинова Русија данас.

Санкције Руској федерацији морамо одмах увести! Морамо урадити све да буде јасно са које је стране Србија. Агресија Путинових неофашиста на Украјину је светска срамота двадесетпрвог века и равна је агресији Хитлеровог Трећег рајха на Европу.- рекао је Чанак.

Извор: Нулта тачка/Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА