Најновије

БРИТАНСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ О ДЕШАВАЊИМА У УКРАЈИНИ: Вагнер је играо централну улогу у недавним борбама

Британско Министарство одбране редовно даје извештаје о ситуацији на фронту у Украјини.

Већина ових извештаја део су антируске пропаганде и усмерене су на дизање морала својим грађанима али и Украјинцима. Иако, руска војска напрекидно напредује и осваја нова насеља, убританским извештајима Руси трпе поразе. 

У најновијем извештају Британци су пробали да објасне како је Русима пошло за руком да освоје снажна украјинска упориште на фронту код региона Луганск, а да руска победа изгледа као пораз.

У извештају се наводи да Русија користи приватну војну компанију Вагнер у Украјини да ојача своје фронтове, али да губици које су претрпели вероватно утичу на њихову ефикасност.

"Русија користи приватну војну компанију Вагнер за јачање снага на линији фронта и ублажавање недостатака и губитака. Вагнер је скоро сигурно играо централну улогу у недавним борбама, укључујући заузимање Попасне и Лисичанска", додајући да су борбе много коштале Вагнера .

"Вагнер снижава стандарде регрутације, запошљава осуђенике и особе које су се раније налазиле на црној листи. Новим регрутима је доступна веома ограничена обука", даље се наводи у извештају који је објавило британско министарство одбране. Додаје се да ће "то врло вероватно утицати на будућу оперативну ефикасност групе".

Снимак уништења америчког система Химарс погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Б29

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА