Најновије

РУСКИ СПЕЦНАЗ У АКЦИЈИ: Пронађен скривени положај украјинске војске (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије је објавило снимак борбеног рада јединица специјалних снага Западног војног округа током специјалне операције у Украјини.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

„У току извршавања задатака отварања камуфлираних положаја Оружаних снага Украјине, група специјалних снага Западног војног округа извршила је извиђачко-потражне операције иза линије додира са непријатељем“, саопштило је Министарство одбране.

Група, у којој су били извиђачи, снајперисти, инжењери, стручњаци за везе и војни лекари, отишла је на подручје где су тенковске јединице украјинских снага требале да бораве и проводе дан. Тамо су откривени патрола претходнице која је држала камуфлирано упориште и положај са опремом, који су уништени, коришћењем фактора изненађења и повољним положајем снајпериста.

"Радили смо извиђање и трагање и наишли на такозвану тајну непријатеља, око три особе. Непријатељ је уништен, координате овог квадрата су предате артиљерцима", каже на снимку командант групе Андреј.

Као резултат тога, артиљерци су задали тачан ударац украјинским положајима.

"У овом тренутку радимо у шумском подручју, посматрање је, рецимо, сведено на нулу. Мој задатак као снајпериста је да покривам групу током извиђања и трагања. Такође вршим извиђање, идентификујем различите приоритетне циљеве и уништавам их. “, рекао је један из специјалаца.

Офанзиву на Славјанск погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА