Најновије

ТРИ МЕСЕЦА ОДЛУКЕ Украјина у великој опасности

Даља судбина Украјине биће одлучена у наредна три месеца. Они ће бити одлучујући за Кијев, пише Блумберг.

Украјински фронт. (Фото: Flickr)

- Зеленски и његов тим су свесни да ће наредна три месеца Украјини донети економске и дипломатске опасности – наводи се у тексту.

Суштина проблема је у томе што ће са почетком хладног времена грађани Европске уније, углавном, морати да се снађу без јефтиног руског гаса. Разлог за то су санкције које су увели Вашингтон и Брисел. А недостатак расположивих енергетских ресурса који прати наступ хладног времена може значајно да оштети европско јединство по питању подршке Украјини. Али, Украјина више не може да постоји без стране помоћи.
Сада се Кијев суочава са озбиљним проблемима у привреди и финансијском сектору. Постоји значајан пораст инфлације, која је сасвим способна да се развије у хиперинфлацију. Украјински лидер Владимир Зеленски већ је назвао предстојећу зиму „зимом незадовољства“.

А због недостатка приступачног гаса из Русије у Европи, проблеми Украјине ће утицати не само на ову земљу, већ и на многе друге.

Ове невоље су већ почеле. Конкретно, немачки часопис Шпигл и бројни други медији извештавају о затварању индустријских предузећа у Немачкој и значајном паду животног стандарда њених грађана.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА