Најновије

АКЦИЈЕ КИЈЕВА ПОСЛЕ РЕФЕРЕНДУМА: Зеленски хитно сазвао Савет за националну безбедност

Украјински председник Володимир Зеленски сазвао је за сутра хитну седницу Савета за националну безбедност и одбрану Украјине.

Владимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

„Председник Володимир Зеленски сазвао је хитан састанак Савета за националну безбедност и одбрану Украјине за сутра. Дневни ред и остали детаљи биће накнадно објављени”, објавио је портпарол украјинског лидера Сергеј Никифоров.

Кремљ је раније данас саопштио да ће руски председник Владимир Путин сутра на церемонији у Москви потписати документа о приступању Русији украјинских територија на којима је одржан референдум.

Зеленски је претходно упозорио Русију да следи „веома оштар” одговор Кијева уколико Москва припоји четири украјинска региона након одржаних референдума на тим територијама, преноси Танјуг.

Проруски званичници у четири региона Украјине под контролом Москве саопштили су да се огромна већина становника изјаснила за улазак ових области у састав Руске Федерације, након пет дана гласања на референдуму које су Кијев и западни лидери унапред одбацили као „фарсу”.

О подацима које је америчка војска предала Кијеву прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА