Најновије

КАДИРОВ ПОБЕСНЕО И ОТКРИО КРИВЦА: Ко је одговоран за неуспех у Красном Лиману?

Председник Чеченије Рамзан Кадиров је изјавио на свом Телеграм каналу да су погрешне радње генерал-пуковника Александра Лапина, који је током специјалне операције добио титулу Хероја Русије, довеле до принудног повлачења савезничких снага са Красног Лимана.

Рамзан Кадиров (Фото: РИА Новости)

Према речима Кадирова, Лапин, који је био одређен да води одбрану краснолиманског правца, поставио је војску из Луганске Народне Републике (ЛНР) на границу. Генерал није обезбедио војсци потребне комуникације, а додатна муниција није стигла у то подручје.

Кадиров, којег су команданти специјалне јединице '’Ахмат'’ упозорили на опасност у Красном Лиману, пренео је информацију Генералштабу. Међутим, према речима лидера Чеченије, начелник Генералштаба Валериј Герасимов га је уверавао да „не сумња у Лапинов таленат као команданта и не верује да је могуће повлачење у Красном Лиману и околини“.

„Није срамота што је Лапин осредњи. Већ то што га на врху покривају челници у Генералштабу. Да се ја питам, деградирао бих Лапина у чин редова, лишио бих га одликовања и, са аутоматом у рукама, послао бих га на прву линију да крвљу спере своју срамоту.

Војни непотизам неће довести до добра. У војску је потребно поставити људе чврстог карактера, храбре, принципијелне, који брину за своје борце, који кидају зубима за свог војника, који знају да потчињени не може остати без помоћи и подршке. У војсци нема места кумству, поготово у тешким временима.

Није нам било доста Изјума? Већ тада сам рекао: пуцајте на концентрацију непријатељске војске у Изјуму који су заузели нацисти, тим пре што је наша артиљерија у то време имала такву прилику. Одједном би побили главне сатанисте и фашисте. Морамо да спроведемо СВО у пуном смислу те речи, а не да флертујемо. Искористите сваку прилику и свако оружје за одбрану наше територије. Доњецк и даље гранатирају. Становници припојенечетири територије желе да буду заштићени.

Не знам шта Министарство одбране РФ извештава Врховном команданту, али по мом личном мишљењу треба предузети драстичније мере, до проглашења ванредног стања у пограничним областима и употребе нуклеарног оружја мале јачине. Није потребно сваку одлуку доносити с оком на западноамеричку заједницу, она је то већ рекла и учинила много против нас.

Јуче је била парада у Изјуму, данас застава у Лиману, а шта сутра?

Све би било у реду да није тако лоше'’, поручио је Кадиров.

О почетку Трећег светског рата прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА