Најновије

ЦИЉ ЗАПАДА У УКРАЈИНИ: Европи није потребан мир

Директор другог одељења земаља ЗНД Министарства спољних послова Русије Алексеј Полишчук испричао је у интервјуу за ТАСС које циљеве Запад жели да достигне у сукобу у Украјини.

Украјина, Русија и ЕУ (Илустрација: РИА Новости)

Полишчук је открио намере Запада у Украјини и поручио да европским земљама није потребан мир. Према његовим речима, Москва никада није одбила преговоре са Кијевом, а крајем фебруара је одговорила на његов захтев за почетак дијалога.

„Он (Кијев) је био спреман да поправи трајну неутралност, ненуклеарни и ванблоковски статус, демилитаризацију и денацификацију Украјине у замену за безбедносне гаранције. Када је нацрт уговора почео да добија прихватљив облик, Кијев је прекинуо преговарачки процес. Очигледно по налогу западних кустоса којима мир није потребан“, нагласио је дипломата.

Полишчук је критиковао и позицију украјинског председника Владимира Зеленског, који је одбио да води дијалог са руским колегом Владимиром Путином. Према речима представника Министарства спољних послова Русије, мишљење Зеленског је „апсолутно неконструктивно“.

„Оно је лишено здравог разума и не испуњава интересе саме Украјине. Што се преговори више одлажу, то се њихова полазна тачка више помера, а не у корист Кијева“, закључио је он.

О стању на фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА