Најновије

ПРЕКРЕТНИЦА У ДНР: Циљ руских ракетних напада постигнут

У позадини узвратних напада руске војске долази прекретница у ослобађању територије ДНР, рекао је вршилац дужности председника ДНР Денис Пушилин на ТВ каналу Русија 24.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

"Сада долази прекретница, по мом дубоком уверењу, јер се сада користи све више снага, укључујући и мобилисане које су још на обуци и координацији. Али то нам већ сада омогућава да пређемо на јасније планирање наредних операција. да ослободимо наша насеља“, рекао је он.

Пушилин је такође напоменуо да се интензитет гранатирања Оружаних снага Украјине смањује управо због контранапада. Према његовим речима, акције Оружаних снага Русије су деморалисале непријатеља, који „сада може добро да схвати да не треба увек доброту узимати за слабост“.

Оружане снаге Русије су 10. и 11. октобра извршиле масовне нападе прецизним оружјем дугог домета по објектима војног командовања и управљања, комуникација и енергетских система Украјине. Мање интензивно гранатирање настављено је и у среду. Министарство одбране Русије је истакло да је циљ напада постигнут, сви назначени циљеви су погођени. Како је руски председник Владимир Путин рекао 10. октобра на састанку са члановима Савета безбедности Русије, ове акције су одговор на терористички напад на Кримски мост који је организовао Кијев и друге нападе на цивилне објекте у Русији. Према речима украјинског министра енергетике Германа Галушченка, око 30 одсто енергетске инфраструктуре Украјине је погођено као резултат ракетних напада.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА