Најновије

ПУТИН УВОДИ РАТНО СТАЊЕ У ЧЕТИРИ ОБЛАСТИ: Почиње евакуација (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин саопштио је данас да ће у украјинским областима у које су се на референдуму изјасниле за прикључење Русији бити уведено ратно стање.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Путин је на састанку Савета безбедности Русије рекао да у самопроглашеним Луганској и Доњецкој Народној Републици, као и у Запорошкој и Херсонској области, треба успоставити штабове територијалне одбране, преноси РИА Новости.

Како је рекао, начелници тих области добиће додатна овлашћења како би осигурали безбедност.

"Да подсетим да је у Доњецкој Народној Републици, Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области, пре него што су ушле у састав Русије, постојао режим ванредног стања. А сада треба да формализујемо овај режим у оквиру руског законодавства. Стога сам потписао указ о увођењу војних одредби у ова четири субјекта Руске Федерације. Он ће одмах бити послат на одобрење Савету Федерације", рекао је Путин, пренео је Спутњик.

Ратно стање у областима ДНР, ЛНР, Херсон и Запорожје предвиђа евакуацију привредних, друштвених и културних објеката, као и привремено пресељење становника у безбедна подручја, увођење посебног режима уласка и изласка на територију, као и ограничавање слободе кретања по њој, одузимање имовине неопходне за потребе одбране уз накнадно плаћање од стране државе, забрану изласка грађана из земље.

Ратно стање у ове четири области биће на снази од сутра.

Референдуми у самопроглашеним Луганској и Доњецкој Народној Републици, као и у Запорошкој и Херсонској области о приокључењу Русији одржани су од 23. до 27. септембра.

Након тога је у Москви одржана церемонија потписивања споразума о ступању нових територија у састав Руске Федерације.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА