Најновије

МИЛАНОВИЋ: Русија мора добити рат

Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је данас, обраћајући се студентима у Сплиту, да је једини начин да се заустави рат у Украјини да Русија победи или да дође до промене власти у Москви.

Зоран Милановић (Фото: Председништво Хрватске)

Русија рат не сме да изгуби, има огромну енергију и ресурсе да добије рат против скоро свакога и ту су као нуклеарна сила. Једини начин који ја видим да би могао довести до престанка ове агресије на Украјину је да се промени власт у Русији, рекао је Милановић, преноси Index.

Он је, међутим, додао да кроз историју имамо неких искустава како изгледа кад се у Москви промени власт - од услова глобалне кризе до тога да се пола света опоравља од тога наредних 50 година.

То веројатно не би били неки раздрагани момци и девојке на шареним бициклима с корпицама напред који су за братство и једнакост, казао је Милановић.

Додао је да председника Русије Владимира Путина није упознао и да га је два пута избегао, а подсетио је и да је бившем прваку света у шаху Гарију Каспарову 2014. дао хрватско држављанство, због тога што је "много радио за Хрватску деведестих, када нико други није".

Русија рат мора добити, из властите визуре они га морају добити, а једини начин да га не добију је да се промени власт, што се неће догодити без договора САД, Велике Британије и Русије. Без њих нема договора, рекао је Милановић.

Он је данас поново коментарисао и обуку украјинских војника у Хрватској.

Не знам шта би Украјинце неко овде могао да научи, јер генерација која би их нешто могла научити је одавно у пензији. Украјинци тренутно знају више него Руси, знају више и од Американаца о стварима које су битне, а све остало је новац, казао је Милановић.

О Трампових 1332 разлога за пријатељство са Русијом прочитајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА