Најновије

ИЗРАЕЛ ДАЈЕ ОБАВЕШТАЈНЕ ПОДАТКЕ УКРАЈИНИ: Спремају их за руске нападе

Израел је Украјини обезбедио обавештајне податке који су јој потребни за борбу против беспилотних летелица, пише Њујорк тајмс.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Раније је израелски министар одбране Бени Ганц на састанку са амбасадорима ЕУ рекао да Израел неће снабдевати Украјину оружјем из низа оперативних разлога, упркос чињеници да јеврејска држава наставља да подржава Кијев кроз хуманитарну помоћ, чији ће следећи пакет бити договорено у блиској будућности. Поред тога, Ганц је обећао да ће Израел помоћи Украјини да развије цивилне системе раног упозоравања на гранатирање, за шта је јеврејска држава од Украјинаца затражила информације о потребама за системима противваздушне одбране.

Према речима украјинског званичника који је дао незваничну изјаву, подаци су „корисни за обарање дронова“.

Према речима саветника украјинског министра одбране Јурија Сака, Израел, одбијајући да активније помогне Украјини у супротстављању беспилотним летелицама, лишава себе могућности да усаврши тактику борбе против претњи на сопственој територији.

Напади на украјинску инфраструктуру од стране Оружаних снага Русије почели су 10. октобра, два дана након напада на Кримски мост, иза којег, према наводима руских власти, стоје украјинске тајне службе. Како је рекао председник Русије Владимир Путин, експлозија на мосту ставила је Кијев у ранг са најодвратнијим терористичким групама и „напросто је немогуће оставити такве злочине без одговора“. Напади се врше на енергетске, одбрамбене, војне командне и комуникационе објекте широм земље, од Харкова и Кијева до Лавова и Ивано-Франковска, изазивајући велике несташице струје.

О новој одбрамбеној линији у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА