Најновије

РУСИЈА ЗАПЛЕНИЛА АМЕРИЧКО ВОЈНО БЛАГО: Оружане снаге РФ у поседу моћног оружја

Украјина је Русији бесплатно дала војно „благо“ САД. О томе пишу аналитичари кинеског издања „NetEase“.

Фото: Јутјуб

Запад пружа Украјини колосалну војну подршку, али је изузетно скрупулозан у вези са трансфером скупих савремених модела војне опреме. Опрез је повезан не само са опасношћу од ескалације, већ и са чињеницом да се руска војска може дочепати узорака напредног наоружања.

Тако су у Оружане снаге РФ набавили британску ракету „Бримстоне“. Пројектил који није експлодирао, пронађен је у Запорошкој области.
Такође, војници Оружаних снага Украјине изгубили су још један узорак најбољег оружја. Овога пута, руске трупе су успеле да се домогну америчког извиђачког дрона „РК-20 Пума“, вредног 250.000 долара. О пресретању беспилотне летелице, известио је војни командант Јевгениј Лисицин.

Према кинеским стручњацима, ова чињеница би требало да упозори Вашингтон.

„Овај дрон је заиста благо за Сједињене Државе, и може се посматрати као велики напредак у модерној технологији беспилотних летелица у САД. Украјина га је дала практично бесплатно“, наводи се у чланку.

Познато је да су САД пренеле само 16 јединица „РК-20 Пума“ у ​​Украјину, пошто су дронови не само скупи, већ имају и јединствене техничке карактеристике. Како је напоменуо војни командант Лисицин, дрон ће бити пребачен на проучавање у један од специјализованих руских института.

Аналитичари кажу, да ће ово руским трупама дати предност, при сусрету са таквим беспилотним летелицама у будућности, јер ће бити познате предности и слабости „РК-20 Пума“.

„Приликом лансирања нове опреме, често можете постићи невероватне резултате, када је непријатељ није упознат са њом. Међутим, ако је непријатељ проучио ову опрему, а неки недостаци и предности су непријатељу већ познати, онда ће ефекат постављања дрона на бојно поље бити много мањи“, наводи се у публикацији.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА