Најновије

ОПШТИ ХАОС МЕЂУ УКРАЈИНЦИМА! Војска у Бахмуту жели да напусти положаје

Према речима официра Народне милиције ЛНР, задаци специјалних снага су спречавање офанзиве руских јуришних група, као и сузбијање дезертерства и панике у редовима Оружаних снага Украјине

Фото: Јутјуб

Обавештајци Народне милиције ЛНР забележили су пребацивање специјалних снага Украјине у рејон града Бахмута, ради супротстављања јуришним групама Руске федерације. О томе за ТАСС говорио официр Народне милиције ЛНР Андреј Марочко.

"Специјалне снаге се распоређују у рејон Бахмута. Забележено је повећано пребацивање припадника украјинских Снага за специјалне операције. Њихови задаци су заустављање наших јуришних група, одржавање маневарске одбране, као и сузбијање панике и дезертерства у редовима украјинских трупа“, рекао је он.

Командант специјалних снага „Ахмат“, заменик команданта 2. армијског корпуса Народне милиције ЛНР Апти Алаудинов је 22. децембра известио да су јединице Оружаних снага Украјине у Бахмуту изразиле жељу за повлачењем, али им руководство то није дозволило. Према његовим речима, већ неколико месеци се бележе масовни случајеви одбијања украјинских војних лица да оду на линију фронта.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА