Најновије

"УКРАЈИНА КРВАРИ": Амерички генерал открио болну истину за Кијев - ово је план Запада!

Стратегија САД у сукобу у Украјини довешће до постепеног крварења Украјине, рекао је бивши командант савезничких оружаних снага НАТО-а у Европи, амерички генерал у пензији Весли Кларк на онлајн конференцији у организацији Фондације САД-Украјина.

Фото: Телеграм принтскрин

"У том процесу, војно говорећи, Украјина крвари због наших поступака. Они трпе озбиљне губитке. Губе критичну инфраструктуру. Губе енергетски и индустријски потенцијал. Губе финансијску основу државе. Ми само доприносимо томе", рекао је он.

Генерал је приметио да се интереси Вашингтона и Кијева не поклапају, јер Украјина жели да обнови своју територију, а САД желе да избегну сукоб између Русије и НАТО.

"Ми у Сједињеним Државама желимо да стабилизујемо ситуацију, минимизирамо ризике од сукоба између НАТО-а и Русије, задржимо што је могуће више територије иза Украјине без започињања трећег светског рата. Желимо да се фокусирамо на обуздавање Кине", додао је Кларк.

Он је такође приметио да руска војска мења тактику на бојном пољу и значајно јача одбрану, што ће утицати на природу сукоба.

Украјина ће ускоро изгубити, од ње ништа неће остати

Извор: ria.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА