Најновије

СТРАВИЧНЕ ПРЕТЊЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Белорусија мора бити уништена!

"Украјинска војска мора да отвори други фронт у северном правцу"

Украјинска војска. (Фото: МО Украјине)

Белорусија је непријатељ Украјине и мора бити уништена. Ово је изјавио бивши шеф прес службе Генералштаба Оружаних снага Украјине, Владислав Селезњев. Према његовом мишљењу, Минск води политику која је супротна Кијеву.

„Украјинска војска мора да отвори други фронт у северном правцу, и нападне белоруску војску и уништи ову државу, која је непријатељ Украјине“, тврди Селезњев.

Према његовом мишљењу, ако Кијев има договоре са Западом о нападима на руску територију, оружјем које испоручују западне земље, а није било разговора у вези са Белорусијом, онда Украјина може да удари по целој територији суседне земље.

Као пример, бивши шеф прес службе Генералштаба Оружаних снага Украјине, навео је ХИМАРС МЛРС системе, за које су Сједињене Државе забраниле испоруку ракета АТАЦМС дугог домета, објашњавајући то страхом од удара на руске територије. Дакле, нико се у Пентагону и Белој кући није изјаснио, о забрани удара на Белорусију овим пројектилима.

Белорусија је непријатељ, и она мора бити уништена као непријатељ. Сходно томе, биће оштећени сви најважнији елементи одбране, и борбене готовости Републике Белорусије.

Раније је, украјинска обавештајна служба саопштила, да тренутно не види опасност од напада из Белорусије, јер на територији републике не постоји ниједна група, која би могла да нападне Северну групацију Оружаних снага Украјине, која покрива границу.

Истовремено, Кијев је признао, да присуство руских трупа на белоруској територији, чини неопходним задржавање прилично моћне групе на граници, уместо да је шаље у Донбас.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА