Најновије

НЕПРИЈАТЕЉА ОТКРИЛА ЈЕДНА СТВАР: Украјинци једноставно нису очекивали такав развој догађаја (ВИДЕО)

Мобилисани војници и добровољци причали су о тенковском дуелу са Оружаним снагама Украјине у Донбасу

Руска војска. (Фото: Принтскрин)

Руски мобилисани борци и добровољци који су извршавали задатке у саставу 59. тенковског пука 144. моторизоване дивизије Западног војног округа учествовали су у тенковском дуелу са украјинским трупама у Донбасу, јавља дописник РИА Новости. Агенција је добила снимак овог јединственог сукоба.

Према речима борца са позивним знаком Дим Димич, он је добровољно отишао у зону специјалне операције, јер није могао да стоји по страни и одлучио је да помогне својој домовини.

„Тог дана ујутро је примљен задатак, примљене су координате, момци су позвали помоц́. Непријатељски тенкови једноставно нису очекивали такав развој догађаја да бисмо тако дрско напредовали и узвратили”, рекао је он о околностима које су претходиле тенковској бици.

Заузврат, мобилисани стрелац-оператер посаде Пламја је прецизирао да је њихов задатак да израчунају тачне координате украјинског оклопног возила, док су друга два руска тенка одвукла пажњу непријатеља.

Погледајте снимак тенковске борбе:

Према његовим речима, битка је почела након што је непријатељ дозволио да буде откривен отварањем ватре. „Непријатељски тенк је пуцао, а онда сам, заправо, почео да га тражим у нишану, када сам га видео, узвратио сам ватру. Они су узвратили ватру. Погодили су два тенка", рекао је.

Борци су такође известили да углавном раде са затворених ватрених положаја, али понекад долази до директних „окршаја“ са непријатељем.
„Није први пут да се крец́емо тамо: сваки пут када кренемо напред, чекамо одговор, чекамо заседу, али ипак задатак мора да се заврши. Најтеже је пронац́и мету, али ипак узмите, идите и завршите задатак“, рекао је Дим Димич.

ЛОВ НА "ВАМПИРА": Руси дроном уништили НАТО оружје којим су убијани цивили у Доњецку (ВИДЕО)

Извор. РИА Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА