Најновије

ЖЕСТОКА БОРБА ЗА СТРАТЕШКИ БИТАН ГРАД Украјинске снаге претрпеле велике губитке у неуспешном контранападу

Украјинска војска је безуспешно покушала да изврши контранапад на руске трупе које напредују у близини стратешког града Угледара на југозападу Доњецке Народне Републике (ДНР), рекли су извори са терена за руски медиј у уторак.

Фото: mil.ru

Током протекла два дана, кијевске снаге су покушале два напада, претрпевши велике губитке у том процесу. Други покушај се посебно лоше одиграо за украјинску војску, истичу извори.

Украјинске трупе, које су користиле неоклопна возила и старе оклопне транспортере М113 америчке производње, нису успеле да напредују на руске положаје, на крају су се нашле под јаком артиљеријском ватром док су покушавале да се повуку. Јединице које су учествовале у несрец́ној офанзиви су очигледно изгубиле око 200 војника и претрпеле материјалне губитке.

Украјинска војска је покушала да се супротстави руској салви сопственом артиљеријском подршком, користец́и америчке хаубице М777. Њихови положаји су, међутим, одмах откривени и гађани муницијом. Извори нису прецизирали да ли су Украјинци изгубили неки од артиљеријских оруђа.

Последњих месеци,борбе у Угледару и његовој околини су биле су интензивније.

Руска војска покушава да избаци украјинске снаге са њихових добро укопаних положаја. Насеље се налази на узвишењу, што га чини важним упориштем за кијевске снаге и угрожава главни град региона, Доњецк.

Још у новембру, руска војска је известила о „ослобађању“ села Павловка, које се налази неких 2 км (1,2 миље) југозападно од Угледара. Сада се чини да трупе земље истовремено покушавају да напредују на град са севера и са југа.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА