Најновије

Медији: Запад није успео да сакупи ни два батаљона „леопарда“ за Украјину

Западни савезници „из све снаге“ покушавају да саставе два пуна батаљона тенкова „леопард 2“ које ће послати у Украјину, али ће Кијев, највероватније, добити мање од обећаних возила, изјавио је немачки министар одбране Борис Писторијус, преноси Блумберг.

Фото: Принтскрин

Немачка и Португал су већ припремиле за слање 17 тенкова, нове модификације. Још 30 тенкова, али старије верзије, спремила је Пољска, али су у лошем стању и захтевају поправку, рекао је Писторијус. Према његовим речима, ови „леопарди” ће у Украјину стићи тек крајем априла.

Немачка је првобитно намеравала да формира коалицију за слање у Украјину два батаљона тенкова „леопард 2“. Један тенковски батаљон чини 31 борбено возило.

Раније је министар одбране САД Лојд Остин рекао да је осам земаља ушло у коалицију за снабдевање Украјини тенковима "леопард". У питању су Данска, Канада, Холандија, Немачка, Шпанија, Пољска, Норвешка и Португалија. Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба напоменуо је да Кијев очекује да добије око 140 тенкова, западне производње током првих испорука од чланица коалиције.

Реч је о признању Косова и Метохије од стране Београда

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА