Најновије

ИСПОВЕСТ ПЛАЋЕНИКА! Руси скроз променили тактику, Пољак све рекао

Најмање 20 Пољака је погинуло у борби, рекао је Пјотр Миткијевиц радију РМФ. Најмање 20 пољских држављана који су се борили за Кијев погинуло је у Украјини, рекао је војник украјинске Легије странаца Пјотр Миткијевиц.

Најмање 20 пољских држављана који су се борили за Кијев погинуло је у Украјини, рекао је војник украјинске Легије странаца Пјотр Миткијевиц.

Миткијевиц се придружио "Међународној легији територијалне одбране Украјине" у мају 2022. године и често је говорио пољским медијима о својим искуствима.

"Нема их много", рекао је он на питање радија РМФ из Кракова колико се Пољака бори за Украјину. "Тамо сам најдуже и познајем већину оних који су тамо. Али рећи ћу ово: чак 20 нас је погинуло".

Његова процена је далеко нижа од званичних руских извештаја. Раније овог месеца, руско Министарство одбране је саопштило да је број пољских плаћеника убијених од почетка сукоба 1.497 – више од половине од 2.960 који су се пријавили за Украјину.

Пољски плаћеник је такође испричао каква је ситуација на фронту.

"Сви желе да те убију. Под ногама су ти мине. Човек може да дође на 30 метара од тебе и баци бомбу. На 100 метара је човек са (калашњиковим). Неки тип стоји 400 метара даље са тешким митраљезом, он такође жели да те убије. На 800 метара је снајпериста. Тенк пуца са два километра, а артиљерија је удаљена 10 км, такође пуца на тебе", испричао је он.

Према његовим речима, ФПВ дронови су најновији ужас на бојном пољу. "Променили су све тактике, променили овај рат", рекао је плаћеник.

Комерцијалне беспилотне летелице са даљинским управљањем првобитно су коришћене за посматрање, све док Руси и Украјинци нису почели да их опремају импровизованом муницијом. Обе војске сада користе наменске дронове убице.

Москва је проценила да је најмање 13.387 страних бораца узело оружје у име Кијева, од којих је 5.962 убијено. Док је Пољска послала највише плаћеника, САД су друге на листи са 1.113 бораца – од којих је најмање 491 убијен, према проценама руске војске.

РУСИЈА СПРЕМА ЖЕСТОКУ ОФАНЗИВУ: Четири огромна корпуса у приправности

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА