Најновије

"Ватрени гром" НАТО-а, тик уз белоруску границу!

Војне вежбе „Ватрени гром 2016“ биће одржане у Литванији од 1. до 12. августа, а у маневрима ће учествовати више од хиљаду војника из пет земаља-чланица НАТО-а, као и украјински минобацачи, саопштила је служба за односе са јавношћу Министарства одбране Литваније.

"Ватрени гром" НАТО-а (Фото: Синхуа)

„У вежбама ће учествовати око 1.100 војника из пет држава-чланица НАТО-а (Литваније, Летоније, Немачке, Португалије и САД) и минобацачи и Украјине. Војници Летоније, Немачке и Украјине први пут ће учествовати на војним вежбама које Литванија организује већ четврти пут“, наводи се у саопштењу литванског Министарства.
Маневри ће се спроводити на три полигона у земљи: на полигону „Генерал Силвестрас Жукаускас“ у Пабраду (Швенченски рејон), на полигону „Генерал Повилас Плеханавичјус“ у Кајрају (Клајпедки рејон) и на „Гајжунском“ полигону (Јонавски рејон).
„На полигону ’Плеханавичјус‘ у Кајрају 2. августа биће одржана паљба из самоходних хаубица ПЗХ 2000, коју је војска Литваније набавила у Немачкој“, додаје се у саопштењу Министарства.
Истог дана на припремљене објекте у Балтичком мору пуцаће војници Литваније и Немачке,помоћу самоходних хаубица ПЗХ 2000, литвански артиљерци ће заједно са војницима Португалије користити хаубице М50 и Л118, а војници САД пуцаће из самоходних хаубица „паладин“ (М109А6). Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА