Најновије

УЛИЦА ЈЕ ОПЦИЈА: Стање у Црној Гори је неодрживо

Председник Покрета за промене Небојша Медојевић оценио да се ДПС вратила у парламент да би спасила "нелигитимну владу и нелегитимни парламент".

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Посланици опозиционе ДПС Мила Ђукановића прекинули су бојкот и вратили су се у скупштину да би тада нејединственој парламентарној већини помогли изгласавање резолуције о Сребренице и смену министра правде Владимира Лепосавића.

За Медојевића је, каже, улица опција уколико се овако неодрживо стање настави. "Протести су, наравно, демократско и легитимно средство којима се једино може спречити ова невиђена издаја и превара бирача и ми смо у ДФ-у свима доказали и показали да смо увек спремни да бранимо вољу бирача", казао је Медојевић за подгоричку Побједу.

Према његовим речима, протести су једино решење ако "Бечић и Кривокапић наставе да владају уз помоћ ДПС-а".

"То би био својеврсни државни пуч и издаја и превара бирача од 30. августа 2020. који су гласали да се ДПС режим демонтира, лопови похапсе и опљачкана имовина врати држави, а не да Демократе и бивши власници Вијести владају са ДПС-ом", поручио је Медојевић.

Лидер Покрета за промене је додао да је смена министра Владимира Лепосавића гласовима ДПС-а, у политичком смислу, већ представљала прелазак црвене линије од Кривокапића и Уре која значи грубо кршење воље бирача.

Упитан о даљим корацима, лидер Покрета за промјене је казао да је време да ДФ буде проактиван и да припреми демократски одговор на ову коалицију Демократа, Уре и Кривокапића са ДПС и сприече повратак ДПС на власт.

СНП: Хоћемо нову владу

Владимир Јоковић, лидер СНП-а, изјавио је да је та партија за формирање нове владе, а не за реконструкцију постојеће, али да и за то нема сагласности странака парламентарне већине.

За нову владу су још и Демократски фронт и Демос, док су за реконструкцију постојеће на челу са премијером Здравком Кривокапићем, Демократска Црна Гора, УРА, Права Црна Гора, Уједињена Црна Гора и Радничка партија.

"Што се тиче нових избора, ми смо у овом тренутку спремни за све. Не желимо нове изборе, али онај ко неће да испоштује договор крив је уколико се то догоди", казао је Јоковић.

"Ми смо за то да се надје заједнички језик, али нећемо пристати на уцене, нити на ултиматуме. Желимо да се ова ситуација реши, али да почетни услов буду резултати партија на парламентарним изборима. Инсистирамо на поштовању свих досадашњих постигнутих договора. Нећемо се договарати са онима који нису испоштовали досадашње договоре, јер је то заиста бесмислено", казао је Јоковић за подгорички Дан.

Он је то рекао након што трећег нуспеог пкушаја странака парламентарне већине о превазилажењу политичке и институционалне кризе.

О Беливуковом исказу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА