Најновије

КОМЕ ДАЈУ УЛИЦЕ, НЕКА ДАЈУ И ЕВРО! "Усташе су поклале све Тесле у Смиљану!"

Поводом најаве да ће се лик српског научника Николе Тесле наћи на хрватском евру реаговао је и Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Никола Тесла. (Фото: pixabay. com)

- Да има живих потомака Николе Тесле у Смиљану и Хрватска и Србија би могли да их питају коме је славни Тесла више припадао, аустријској царевини у којој се родио, Аустроугарској у којој је растао или Србији, постојбини српског народа коме је припадао. То питање нема коме да се постави, јер када су Хрвати од нациста добили НДХ као државу хрватског народа, све Тесле у Смиљану, њих 91, све су поклане - изјавио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин поводом најаве да ће се лик српског научника наћи на хрватском евру.

- Оно Тесли што нису поклале усташе у Другом светском рату, завршиле су усташе у Бљеску и Олуји, па у Смиљану нема ни Тесли, али готово ни Срба. Једва да је по неки гроб остао са именом Тесла, а да није срушен. Тесла, Србин у Хрватској до сада није заслужио велика признања, и поштеније би било да Хрватска стави на евро оне којима поклања улице и тргове - Алојзија Степинца, викара усташке војске, Мила Будака, једног од оснивача НДХ и крилатице "Србе на врбе", може и осуђеног терористу убицу амбасадора Роловића, Мира Барешића. Коме Хрватска даје улице, нека му да и евро - изјавио је министар и председник ПС-а Вулин.

Русија хоће да помогне, спремни су да нам испоруче ПВО системе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА