Најновије

УДАРИЛИ НА ЈАЧЕГ ОД СЕБЕ! Системи ПВО руске производње оборили све израелске ракете испаљене на сиријски Хомс! (ФОТО)

Све четири ракете које су израелски ратни авиони испалили на сиријску провинцију Хомс рано у четвртак, сиријска војска је оборила помоћу система ПВО руске производње „Бук“, саопштила је руска војска.

Сиријска ПВО. (Фото: Министарство одбране Сирије)

Два израелска авиона Ф-16 испалила су навођене ракете из либанског ваздушног простора, у четвртак око 01:11 по локалном времену.

„Све четири ракете уништиле су дежурне сиријске јединице ПВО, користећи системе Бук-М2Е руске производње“, наводи се у саопштењу Руског центра за помирење у Сирији.

Видео записи и фотографије пресретања објављени су и по друштвеним мрежама.

То је био други израелски напад на Сирију ове недеље, за време муслиманског празника Курбан-бајрама који је почео у понедељак.

У уторак су четири израелска авиона испалила осам пројектила на провинцију Алеп, погађајући једном ракетом научноистраживачки објекат у граду Сафира. Седам од осам ракета, међутим, сиријске јединице ПВО обориле су системима "Бук-М2" и "Панцир-С", рекао је шеф Центра за помирење контраадмирал Вадим Кулит.

Током напада у уторак, израелски авиони ушли су у сиријски ваздушни простор кроз подручје Ал Танф на јорданској граници, под контролом америчке војске, саопштио је Центар за помирење.

Израелске одбрамбене снаге годинама на сиријску територију покрећу ваздушне нападе, а Тел Авив је саопштио да је то "самоодбрана усмерена на иранске циљеве".

Дамаск је протестовао против напада, називајући их актима агресије. Раније овог месеца, Русија, Турска и Иран заједнички су осудили „сталне“ израелске нападе као кршење „међународног права, међународног хуманитарног права, суверенитета Сирије и суседних земаља“.

Русија хоће да помогне, спремни су да нам испоруче ПВО системе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА