Најновије

НОВО МОЋНО ОРУЖЈЕ: Друга димензија будућности - стижу беспилотни хеликоптери

Руска високотехнолошка компанија "Кронштат" покренуће производњу беспилотних летелица хеликоптерског типа, саопштио је генерални директор компаније Сергеј Богатиков на Међународном авио-космичком салону "МАКС-2021".

Руски хеликоптери. (Фото: mil.ru)

- Купили смо научно-производно предузеће ''Стрела''. Осим беспилотних летелица авионског типа, почињемо припрему за производњу беспилотних хеликоптера у нашој фабрици која се гради у Дубни. Реч је о дроновима великих димензија, један тип ће имати узлетну масу од око 600 килограма, а други око 1,5 тону - рекао је Богатиков.

Како је додао, у производњу беспилотних летелица биће укључени и одвојени погони Машинског постројења у Дубни где ће се производити и пунктови за управљање беспилотним летелицама са земље.

Један од задатака компаније у вези са производњом нових беспилотних летелица је обједињавање контролних табли за беспилотне летелице авионског и хеликоптерског типа.

- То је важно за решавање тактичких задатака: беспилотна летелица авионског типа ће извршавати улогу означивача мете и репетитора, док ће беспилотни хеликоптери извршавати своје задатке - појаснио је Богатиков.

Компанија "Кронштат" гради у Дубни први погон за серијску производњу беспилотних летелица у Русији. Фирма би требало да почне са радом у новембру ове године. У тој фабрици ће се монтирати, између осталих, и извиђачко-ударни дронови "Орион" које купује Министарство одбране Русије.

Хиљаду потписа познатих за странку Веље Невоље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА