Најновије

АКЦИЈА О КОЈОЈ СЕ ЋУТАЛО 30 ГОДИНА! "Ево како сам хапсио Аркана!"

Иако је Жељко Ражнатовић Аркан осамдесетих и деведесетих година био страх и трепет у Београду, Марко Ницовић био је један од ретких у полицији који је смео да му стане на пут. Он је због разних инцидената три пута, као начелник, ишао лично да хапси Аркана, а једном му је рекао да је он само криминалац и да ће за сваки инцидент одговарати пред законом.

Жељко Ражнатовић. (Фото: Јутјуб)

Бивши начелник београдске полиције и члан Светске асоцијације шефова полиције Марко Ницовић истакао је за наш лист да је Аркан имао заштиту Државне безбедности и да се, самим тим, понашао као да има сву моћ.

- Жељко је увидео корисност сарадње са ДБ и, као члан, он се понашао, односно, иживљавао као да је шериф у Београду. За собом је вукао и друге који су га следили, а успео је да формира и групу криминалаца који су правили проблеме - описао је Ницовић за Српски телеграф.

Како даље објашњава, Аркан је почетком осамдесетих три пута био хапшен због разних инцидената.

- Први пут се тада нашао иза решетака када је пљунуо једног саобраћајца. Након тога иза решетака је завршио и убрзо је осуђен на 11 месеци када је, нервозан због новца који је изгубио у коцкарници, ударио једног човека по руци пиштољем. Трећи, уједно и последњи пут, био је када је пуцао на полицајце и тешко ранио једног. Међутим, успео је да избегне затвор - рекао је наш саговорник.

Ницовић каже да после тога Ражнатовић није правио проблеме.

- Знао је да неће проћи без последица и да од нас неће бити заштићен. Ови из ДБ су тада рекли: "Не можемо више да га штитимо, ови из 29. новембра су му сели за врат и ту нема спаса. "Једном приликом сам му у станици 29. новембра, када смо га ухапсили, рекао: "Не можеш да се понашаш као да си главни у Београду. Ти си криминалац, а не шериф, ми смо шерифи. Без обзира на то што те штити ДБ, хапсићемо те за сваку грешку и бићемо ти за вратом 24 сата". Он је мени на то рекао: "Разговараћу ја са мојим људима, који су мени надређени". Понашао се као да се није уплашио, али његови из ДБ нису смели да га ваде из притвора - описује Ницовић.

Он се присетио и свог првог хапшења Ражнатовића, када је радио као начелник за сузбијање кријумчарења наркотика.

- Моји полицајци су ми за Аркана говорили да је увек наоружан и да им пружа отпор, а пошто сам ја био врхунски каратиста, нисам могао да дозволим да моји људи иду без мене јер сам ја био физички и спретнији и спремнији, тако да сам увек ишао са њима и увек сам водио те акције. Прво хапшење Ражнатовића смо заправо наместили. Обукли смо једног инспектора из мог одељења у саобраћајца и он га је чекао на кружном току на Славији. Ту на тераси хотела "Славија" седели су коцкари-криминалци и све гледали. Када се Аркан ту појавио с кадилаком, наш колега га је зауставио ради рутинске контроле. Тражио му је да пали мигавце и остала светла, па му је, на крају, рекао: "Ти, друже Ражнатовићу, немаш уже за вучу", а овај се толико изнервирао и пљунуо је полицајца - објашњава наш саговорник.

Ницовић даље наводи како су Аркану ставили лисице на руке.

- Ми смо све то снимали видео-камером из једног комбија и после пљувања смо послали другу патролу у интервенцију, па су га они одвели у 29. новембар у притвор. Тамо је Ражнатовић рекао: "Ништа ја њему нисам урадио". Међутим, ми смо онда доставили снимак и он је добио три месеца затвора. Тада је видео да можемо све да му монтирамо, поготово што то уже за вучу тада нико није носио. И ти коцкари с терасе хотела су били забезекнути како хапсимо Аркана и тада су криминалци у подземљу међу собом причали: "Ако Аркана не може да заштити ДБ, шта тек ми да радимо" - препричава Марко Ницовић.

Колико се Жељко Ражнатовић осећао моћним и безбедним у Београду, говори и сусрет с генералом полиције.

- Аркан ми је причао да је у хотелу "Интерконтинентал" 1994. седео с неким пријатељима и да се ту појавио и генерал полиције Радован Стојичић Баџа, с којим су се одмах нешто споречкали. Баџа им је онда подвикнуо и рекао: "Ало, ја сам генерал полиције" и показао им службену легитимацију, а Ражнатовић њему: "Откад си за рођендан твоје жене примио џип од мене, отад је та твоја легитимација за мене само папир". У том трену је треснуо руком о сто и та легитимација је пала на патос - сећа се Ницовић.

Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА