Најновије

"Ћуте пред призорима ужаса"! Канцеларија за КиМ: За епидемију насиља над Србима одговоран Куртијев режим

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да је за најновију епидемију насиља над Србима одговоран екстремистички режим Аљбина Куртија, чија се политика угњетавања Срба из кабинета у Приштини, у којима је осмишљена, све више прелива на улице.

Канцеларија је то саопштила поводом напада на двојицу Срба који су у ноћи између суботе и недеље пребијени у Бошњачкој махали, у северном делу Косовске Митровице.
Подсећа се и да је два дана пре тога група екстремиста премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија недалеко одатле, испред зграде "Сунце3", опљачкала и претукла Србина П. К. а онда је и Бошњак Ј. Ш. ухапшен на административном прелазу Брњак, под исфабрикованом оптужбом за наводне ратне злочине.

- Да ствар буде гора, и међународни спонзори Приштине и Аљбина Куртија понашају се као да је свакодневно етнички мотивисано насиље сасвим нормална и уобичајена ствар, будући да је изостала било каква реакција Квинте у Приштини на најновију серију напада, али и на хапшење Ј. Ш. на које нико од међународних представника није дигао глас ни реч осуде - наводи се у саопштењу.

Са друге стране, истиче Канцеларија, када су у централној Србији само задржана, а не ухапшена тројица Албанаца за ратни злочин, онда није било представника Квинте који није звао, протестовао, притискао и јавно реаговао, што директно показује политику двоструких аршина међународне заједнице.
Оцењује се да су за Квинту Срби очигледно постали легитимна мета, а насиље против њих је коспонзорисано  ћутањем и нереаговањем странаца.

Канцеларија подсећа да је више од 500 напада на Србе и њихову имовину од доласка Куртија на чело привремених институција самоуправе у Приштини најречитији могућ доказ да је на снази покушај систематског угњетавања и застрашивања српског народа, са циљем да се Косово и Метохија етнички очисти од сваког неалбанског фактора.

- Они који данас ћуте пред призорима насиља и ужаса на северу Косова и Метохије тиме шаљу јасну поруку о својим жељама и намерама, не само Србима на Косову и Метохији, већ и Србији и читавом српском народу - наводи се у саопштењу.

РАЗОРЕНИ НАТО ПРОЈЕКТИЛИ ПАДАЈУ ПО РУСКИМ ПОЛОЖАЈИМА! Изведен бруталан напад, пређене су све црвене линије! (ВИДЕО)

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА