Најновије

"КОСОВО ЈЕ НАШЕ, НИЈЕ ИЗУГБЉЕНО!" Капетан Драган послао поруку Србима и најавио нову борбу!

- Крајње је време да почнемо да вреднујемо неке резултате, да кажемо некоме хвала кад уради нешто добро, без обзира да ли ми њега волимо или не, да ли припадамо тој струји или не. Никада нисам гласао за Синишу Малог, никад за Вучића, никад за Дачића, али Дачићу хвала за повлачење 18 признања Косова и Метохије - изјавио је Драган Васиљковић, у народу познатији као капетан Драган на конференцији за штампу у Вранићима код Чачка.

Драган Васиљковић (Фото: Јутјуб)

- Ако било код од вас успе да натера најмању државу на свету да повуче признање Косова, дођите код мене, даћу вам један велики орден. Дачић је то урадио 18 пута, хвала му за то. Свака му част. Још један такав и Косово ће поново бити наше. Ја сам отписао Косово, као и већина вас. Он је успео да га врати за преговарачки сто. Није више Косово изгубљено, Косово је поново наше - додао је Васиљковић.

Капетан Драган је овако оценио нашу тренутну спољнополитичку ситуацију:

- Били смо јако мали, без икаквог угледа, под санкцијама целога света, чак смо успели некако и Русију да изгубимо за пријатеља, чак и Грке. Једини пријатељи били су нам Садам и Мугабе. Данас, има нас нешто мало више. Нас, Руса и Кинеза милијарду и по. Ја сам захвалан свим учесницима који су Србију учинили мало бољом него што је била када сам је ја напустио - рекао је он.

Васиљковић (1954) је рођени Београђанин одрастао у хранитељској породици, године 1967. отишао је сам мајком и две сестре у Аустралију и добио тамошње држављанство. На почетку рата у СФРЈ, 1991. у Книну је основао милицију "Црвене беретке" ("Книндзе") која се истакла јунаштвом и победама широм Републике Српске Крајине.

Почетком овог века ухапшен је у Аустралији где је живео и испоручен  Хрватској где је осуђен за наводне ратне злочине и у тамошњем затвору издржао пуну казну од 13,5 година, после чега је пуштен из Лепоглаве.

У Србију се вратио 28. марта ове године, уз решење о забрани уласка на територију Европске уније у трајању од 20 година.

СПЦ упозорила да милогрци желе лажним црквама да поделе Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rina.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА