Најновије

КАПЕТАН ДРАГАН О САВЛАЂИВАЊУ СТРАХА: Мењао бих десет храбрих за једног паметног војника (ВИДЕО)

Однос државе према српском војнику и спој знања и витештва је тема емисије “Српски свијет”, у којој су говорили Капетан Драган, херој одбране Српске Крајине и Маринко Лугоња, председник Удружења за неговање и очување српске традиције и културе ваљевског краја

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

“Оног тренутка кад обучем униформу, престају све идеологије. Ја верујем да сада окупите моје момке и постројите их да ће свако од њих извршити моје команде, јер верују да ако им ја издам команду да то има разлог и неће питати зашто. Стекао сам такав ауторитет код њих и верујем да сваки официр има дужност да направи такав ауторитет над људима које предводи. То се стиче искреношћу, не можеш да блефираш” – рекао је Капетан Драган, херој одбране Српске Крајине.

Однос државе према српском војнику и спој знања и витештва је тема емисије “Српски свијет”, у којој су говорили Капетан Драган, херој одбране Српске Крајине и Маринко Лугоња, председник Удружења за неговање и очување српске традиције и културе ваљевског краја.

“Уколико се српском војнику објасни зашто је ту, он остаје до краја. Ја сам заволео војску кад је почео рат. Нисам знао да сам Србин док ме нису у Задру прочитали на списку као Србина који је окупирао територију. Ја сам заиста сматрао да је бити југословен нека жртва према заједништву, тако сам васпитан. Кад сам био приморан да будем Србин и кад сам видео сву част, борбу и спремност војника, био сам поносан” – рекао је Маринко Лугоња.

Капетан Драган сматра да кад научите да водите рачуна о ситницама, крупне ствари се саме решавају. “То је разлика између војника и цивила који је обукао униформу и неко му рекао да је он војник. Обука је битна и важна. Свако мора у себи да има страх, не волим храбре људе. Мењао бих 10 храбрих за једног паметног. Страх је нормална реакција, ко нема страха тај треба да буде ослобођен војске. Страх се савлађује знањем” – каже Капетан Драган.

Он наводи да је 13,5 година сам био у затвору, без контакта са Србијом. “Тадашњи министар иностраних послова Вук Јеремић је јавно рекао да се Србија неће мешати у сукобе између Хрватске и Капетана Драгана. Замислите како је могао, дрипац, да изговори то знајући да не постоји ни један једини доказ против мене” – истиче Капетан Драган.

Како је пропао план за укидање Републике Српске, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА