Најновије

"ВЕЛИКА ЗВЕРКА НАМ ЈЕ ПАЛА У ШАКЕ": Мистерија о којој се и данас прича - како је Аркан ухапшен у Хрватској? (ВИДЕО)

О Жељку Ражнатовићу се и говори и пише свашта, а мало је позната једна сцена из његове биографије - током рутинске контроле, Аркан је ухапшен у Хрватској 29. новембра 1990. године.

Жељко Ражнатовић. (Фото: Јутјуб)

Ово хапшење, као и процес који је покренут против њега, остаће мистерија како за домаћу јавност, тако и за хрватску коју читав случај веома занима.

Ражнатовић је пуштен из затвора да чека правоснажност пресуде, што је, како се наводи, било без икаквог законског основа. Говори се да је у питању договор који је направљен са хрватским властима, али до данас није званично потврђено.

Према писању хрватских медија, шира југословенска јавност је сазнала о постојању Српске добровољачке гарде тек након овог хапшења.

Њега су ухапсили полицајци српске националности, на челу са Миланом Шербулом. О овом командиру се зна да је убрзо пензионисан, а чак је због ове акције провео месец дана у затвору у Книну.

- Тек у мојој станици сазнао сам кога смо ухапсили и било ми је драго да нам је баш он пао у руке. До тада сам чуо о Аркану као криминалцу и шверцеру, али сам после сазнао да је он пуно већа звер него што сам ја тада мислио. Скупило се ту много шефова и специјалаца из Лучког. Нешто су се дошаптавали, договарали, као да га се боје. Мени је то било смешно. Што га се бојите, помислио сам - рекао је Шербула једном приликом.

Оптужница која је подигнута против Ражнатовића теретила га је да је "помагач" и човек који је својим возилом обезбедио другим ухапшеним лицима превоз од Београда до Книна.

У суботу 15. јануара, у 17:05 сати, у холу хотела "Интерконтинентал" у Београду дошло је до пуцњаве у којој је на лицу места смртно страдало једно лице, Миленко Мандић звани Манда, док су Жељко Ражнатовић и Драган Гарић преминули убрзо у Ургентном центру у Београду од последица задобијених повреда. Тако је завршена прича о вођи "тигрова"

Донбас нападнут из више праваца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА