Најновије

СРПСКА ТРОБОЈКА НА ТРГУ БАНА ЈЕЛАЧИЋА: Оплели Ужичко коло у центру Загреба (ВИДЕО)

Случајни пролазници који су се данас нашли на Тргу Бана Јелачића остали су затечени пред призором неколико десетина младих који су, одевени у српску народну ношњу, са заставом Србије у рукама, играли Ужичко коло.

Ужичко у Загребу (Фото: Твитер принтскрин)

Како преноси хрватски портал "Признајем", ради се о манифестацији "Међународна смотра фолклора", која се у Загребу одржава од 23.6. до 1.8. 2021. године.

На снимку који је на Твитеру подијелио Јасминко Умићевић виде се чланови културно-уметничких друштава из Србије у српској народној ношњи како играју на централном делу трга, док грађани знатижељно гледају и снимају фолклораше.

Према програму на сајту манифестације, овај наступ на Тргу Бана Јелачића није уврштен у редовни програм, а, поред тога, у дијелу гдје стоје гостујућа друштва, пише да је ове године на  манифестацији учествује Изворно удружење "Мика Шестак" из Сврљига, али и даље није познато да ли су баш они Загрепчанима представили најпознатије српско коло.

У коментарима испод објаве на Твитеру, уследили су бројни коментари, од којих су се највише издвојила два: "Баш лепо. Могли бисмо и ми тако нешто на Тргу Републике..." и "Храбро", преноси Блиц.

О заједничкој акцији српских, грчких и кипарских падобранаца прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА