Најновије

РУСИЈА ЋЕ НА НЕБУ ИЗНАД НЕМАЧКЕ ДЕТОНИРАТИ АМЕРИЧКЕ НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ! Страшно упозорење пуковника Баранеца - Пратимо сваки покрет

"Објекат у коме се налазе атомске бомбе у Немачкој је под посебном контролом нашег Генералштаба. Овај објекат припада нашим приоритетним циљевима за први удар. Посматрамо и пазимо на авионе из свемира. Американци или Немци неће моћи да се сакрију када почну да монтирају бомбе у авионе..."

Виктор Баранец (Фото: Јутјуб)

Сједињене Државе су објавиле први производни прототип модернизоване атомске бомбе Б61, која је ушла у употребу 1968. године. Ово је саопштила Национална управа за нуклеарну безбедност (НСНС) америчког Министарства енергетике.

Планирано је да верзија Б61-12, која има нови репни део са инерцијалним системом навођења, замени три од четири постојеће модификације Б61. Напомиње се да ће бомбе носити ловци-бомбардери пете генерације Ф-35. Поред тога, планирано је да Б61-12 буду стациониране у Немачкој, што указује на значајну нуклеарну модернизацију НАТО-а од 1980-их.

Војни посматрач Комсомолске Правде пуковник Виктор Баранец каже да је модификација значајно повећала карактеристике ове нуклеарне муниције.

„У почетку су ове бомбе слободно падале, али сада се могу назвати прецизним нуклеарним оружјем. Сједињене Државе су страшно поносне на ово", рекао је Баранец.

Међутим, упркос значајним побољшањима Б61-12, руска војска има средства да одбрани земљу од удара нуклеарног оружја високе прецизности. Према речима пуковника, ако осавременејна муниција заврши у Немачкој (сада је у Немачкој распоређено око 20 бомби Б61), онда ће Русија у случају сукоба учинити тако да авиони једноставно немају времена да полете са бојевим главама.

„Објекат у коме се налазе атомске бомбе у Немачкој је под посебном контролом нашег Генералштаба. Овај објекат припада нашим приоритетним циљевима за први удар. Посматрамо и пазимо на авионе из свемира. Американци или Немци неће моћи да се сакрију када почну да монтирају бомбе и авионе. Чим припреме почну, наше ракете ће одмах бити усмерене на овај објекат“, рекао је Виктор Баранец за ПолитРос.

Пуковник је појаснио: главно оружје Русије у овом случају биће оперативно-тактички ракетни системи Искандер, који се налазе у Калињинградској области.

„Искандер ће добити одређен задатак – ракете ће гађати цео нуклеарни простор Европе, способне су да погоде чак и шибицу у кругу од 500 километара“, рекао је Баранец-

Међутим, ако непријатељски авиони и даље буду могли да полете са атомском бомбом, чак и тада ће Русија моћи да их уништи пре него што стигну до границе.

„Употребићемо наше ловце и системе противваздушне одбране. Овде ће вам добро доћи комплекси С-400. Као резултат тога, испоставља се да нећемо дозволити да се ове нуклеарне бомбе подигну у ваздух, а ако се подигну, ми ћемо их оборити директно изнад немачке или пољске територије. То су две главне методе пораза“, резимирао је Баранец.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА