Најновије

Објављен нови кинески петогодишњи план: Овако ће покорити Свет

Кина има за циљ да створи милион иновативних малих и средњих предузећа до 2025. године, наводи се у владиним смерницама о развоју малих и средњих предузећа током периода 14. петогодишњег плана (2021-2025).

Си Ђи Пинг (Фото: Kremlin.ru)

Кина ће до тада, између осталог, створити 100.000 малих и средњих предузећа која карактерише специјализација, префињеност, јединственост и иновативност, као и 10.000 компанија тзв. „малих џинова“, чији је фокус на врхунским технологијама, истиче се у владиним смерницама.

Смернице су заједнички објавили Министарство индустрије и информационих технологија Кине и 19 других министарстава и владиних ресора.

Циљевима је предвиђено да ће издаци за истраживање и развој малих индустријских предузећа одржати годишњи раст од изнад 10 одсто до 2025. године, а број пријава патената ће такође бити повећан за 10 одсто на годишњем нивоу, пренео је Танјуг.

Поред тога, биће уложени напори да се побољша ефикасност услуга за мала и средња предузећа, као и да се побољшају услуге дигиталним технологијама, истиче се у смерницама кинеске владе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА