Најновије

Раковић: Нови избори у Црној Гори најбоље решење

Историчар Александар Раковић казао је синоћ за Радио-телевизију Републике Српске да су нови избори у Црној Гори најбоље решење јер парламентарна већина више не може да се договори.

Раковић је рекао да нема бојазни од тога да се ДПС врати на власт јер је Црна Гора сада другачија средина у којој Ђукановићева странка не контролише медије, у великој мери је развлашћена а нема више ни авиокомпаније Монтенегро ерлајнс која би превозила гласаче ДПС-а из удаљених делова Европе и света.

Када је реч о Србији и Српској, Раковић је нагласио да ће јавност на наредним изборима дати подршку Демократском фронту јер је реч о Србима који имају исти идентитет као и сви остали Срби.

Према Раковићу, српско питање у Црној Гори мора се решити а Кривокапић то чак није ни започео. С тим у вези, Кривокапић у мају 2021. није потписао Темељни уговор јер су га на то наговорили они који су се залагали за тзв. „Православну цркву у Црној Гори“.

Потом није било могуће исправити серију грешака и једностраних потеза које је вукао Кривокапић. Стога ће, каже Раковић, Темељни уговор потписати наредни премијер Црне Горе.

Раковић је нагласио да ће српски фактор остати доминантан након следећих избора и да историјски карактер Црне Горе као српске државе нико разуман не би могао да негира.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА