Најновије

Милановић одговорио Орбану: Његове ситне паланчке опсесије с обалом и великом Мађарском је део репертоар

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да изјаве мађарског премијера Виктора Орбана о хрватској обали нису опасне.

"Он је један живописан карактер, којега сам наравно критиковао све ове године. Пленковић и Грлић Радман су га увек тетошили и увек су га узимали у заштиту на еуропским телима да би га сада напали јер мисле ваљда да је на поду и треба га исципеларити", рекао је он.

Милановић је оценио да је Орбан премијер суседне пријатељске земље и да "његове ситне паланчке опсесије с обалом и великом Мађарском је део репертоара".

"Он тако наступа. Није опасност за Хрватску. Аустрија је господарила морем од Трста до Боке которске. Јесте чули некада Аустријанце да плачу што су остали без мора? Ја нисам. Орбан очито има неки комплекс с тиме. Ријека, тамо нема Мађара, нема Немаца. То је простор Хрвата и нешто Словенаца. Не бих га ја озбиљно доживљавао", поручио је он.

Милановић је поново критиковао Пленковића и Грлића Радмана због, како је рекао, њиховог односа с Орбаном. Напао је и ХДЗ.

"Хрватска је тренутно талац каријерних пројекција неколицине људи. Ово што се догађа је једна од нижих моралних тачака хрватског народа и државе у задњих 30 године, истиче", рекао је он.

Подсетимо, Орбан је у изјави имплицирао да је хрватско море одузето Мађарској.

"Они који имају море и луке могу донети нафту на танкерима. Да нам нису узели море, и ми бисмо имали луку", рекао је Орбан у радијском интервјуу.

О нападу Украјинаца на Доњецк читајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА