Најновије

СРБИЈА СВЕ ЈАЧА: После Јокића још једна НБА звезда рекла Светиславу Пешићу - ДА

Никола Јокић је потврдио да ће ово лето играти за репрезентацију Србије. Најбољи кошаркаш света ће се наћи на ЕП, али и играти квалификациони прозор у августу за СП.

Фото: Јутјуб

Оно што је извесно, МВП НБА лиге неће бити у наредна два меча против Летоније и Белгије. Србија је гост Летоније 30. јуна у Риги, док три дана касније у Нишу дочекује Белгију.

Са те две утакмице затвара се први круг предигре за Мундобаскет, а у следећем се укрштамо са Турском, Грчком и Великом Британијом. Наредна фаза стартује у недељи пре почетка Евробаскета.

Орлови би у наредна два меча могли да добију и значајно НБА појачање - Немању Бјелицу. "Моцартспорт" пише да Немања Бјелица има усмени договор са селектором Пешићем око његовог доласка у репрезентацију већ крајем месеца.

Много тога ипак зависи од тренутка када ће Вориорси да заврше финале са Бостоном. Франшиза из Сан Франциска води 3-2 у серији, шеста утакмица заказана је за ноћ између четвртка и петка у ТД Гардену, где ће Селтикси играти за опстанак и мајсторицу.

"Моцартспорт" наводи да су шансе да Бјелица поново навуче репрезентативни дрес веће ако би се финале завршило у петак. Искусни универзалац би пут Београда кренуо након прославе шампионског прстена и убрзо би се затим ставио на располагање националној селекцији. Ако би велико НБА финале отишло у седми меч, ситуација би се закомпликовала. Евентуална мајсторица играла би се у ноћи између недеље и понедељка илити 20. јуна од 02.00, па би простора за долазак кући и одмор пред утакмице био минималан.

Светислав Пешић је најавио да ће списак кандидата објавити највероватније 20. јуна.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА