Најновије

ГЛИШИЋ: Лукашенко упозорио Вучића, Кадиров Албанце! У новом поретку света Србија добија ово! (ВИДЕО)

Москва је скинула рукавице и послала поруку Београду: „Шта ви хоћете? Хоћете ли да вас ми заштитимо или хоћете да због свог јавног мњења играте игру како сте у најбољим односима са Русијом, а у ствари све време идете у Европску Унију и покоравате се диктатима из Брисела и Вашингтона?“. Овако је Владан Глишић лидер Народне мреже, у емисији Реч продукције Хелмкаст, прокоментарисао изјаве званичника Кремља поводом најновијих дешавања на Косову и Метохији.

Фото: ХелмКаст

Он је рекао да у новој архитеткруи света која долази, Србија може добити „изузетно привилегован положај“, ако успемо да одржимо наш став и не окренемо се Западу. Како је истакао, било би глупо са наше стране да, након свега што смо издржали, у овом тренутку се окренемо против Русије и подржимо западне силе.

- Ја ипак то што наша власт тврди да идемо у ЕУ, и да је то приоритет, доживљавам као да је то заправо само камуфлажа да нас не би малтретирали, да нам не би правили социјалне  исваке друге пролеме, ако у једном тренутку кажемо да нас то више не интересује. Немачка то покушава да исткористи за своју доминацију на овом простору, а ми немамо снаге да јој се супротставимо, али можемо да користимо помоћ неких других земаља попут Шпаније, да то изврдавамо.

Према његовим речима, ако успемо то да издржимо, и деси нам се тај привилегован положај, не треба да дозволимо да преко нас буду конвалидоване неке земље попут Бугарске и Хрватске, као што су биле у Првом и Другом светском рату.

- Оне морају да плате рачун што су двапут биле на погрешној страни историје. Трећи пут тај рачун морају да плате. Исто важи и за Албанце – закључио је Глишић.

Он је говорио и о упозорењу које је послао председник Белорусије Александар Лукашенко српској власти, али и оном које је лидер Чечена Рамзан Кадиров послао Албанцима на Косову и Метохији.

Саговорник Хелмкаста је открио како је Владимир Орлић, који је изабран за председника Скупштине Србије, у претходном сазиву спречио доношење Резолуције о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима. Резолуцију је зимус предложила народни посланик и дете логораш из Јасеновца Смиља Тимша, са групом других посланика, а Орлић у својству потпредседника Скупштине председавао заседањем тог дана.

- Најпре се на гласању упалило 20 зелених лампица оних који су потписима подржали Резолуцију, па се придружило још 20 посланика СНС и СПС који су такође гласали ЗА. Орлић је у том тренутку прекинуо гласање и прогласио да Резолуција није усвојена, иако велика већина посланика још није гласала. Да је гласање потрајало, и други посланици власти би се охрабрили и гласали за Резолуцију – испричао је Глишић о гласању које су након тога режимски медији, а такође и они прозападни, прећутали као да се није ни десило.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА