Најновије

ВУЧИЋ "УДАРИО" НА НЕМЦЕ: Знали су да би Руси и Кинези ставили вето на резолуцију о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић је говорећи о резолуцији о Сребреници истакао да је то немачка идеја, која је подржана од стране НАТО-а и свих осталих.

"Пронашли су и Руанду, пронашли су и Нови Зеланд и Чиле. Нашли су и неколико земаља које су увек биле спонзори таквих пројеката, попут Малезије и Јордана. Придодаје им се и Северна Македонија, тако да нема ту велике филозофије. Хвала им на томе, ваљда је то захвалност за оно што смо урадили за Скопље", рекао је председник.

"Видео сам и Аустрију ту, ништа чудно са обзиром на све оно што Александар Шаленберг ради против наше земље", истиче председник.

Додаје да је нешто што потпада под ингеренције Савета безбедности пресељено на Генералну скупштину УН.

"Знали су да би Руси и Кинези ставили вето, и зато сада иду на Генералну скупштину УН, јер очекују сигурну већину и хоће да задају ударац Србима и Србији", рекао је он.

Истакао је да хоће да унизе Србију у Савету Европе.

"Немци су ту игру водили на Генералној скупштина УН, Американци су им се прикључили. Сутра имам важан и тежак разговор са О'Брајеном, па послеподне путујем за Њујорк, где ће се у ГС УН видети ко је пријатељ Србије и међународног права, а ко није", нагласио је председник, додајући да ће више земаља бити уздржано него оних за резолуцију.

"И то око Савета Европе, све што је говорила Дора Бакојани је лаж и срамота. Она није долазила у Београд да прича са нама, два пута сам прихватао разговоре са њом и сваки пут су отказани", рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да отпор доношењу резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН постаје све већ и да резултат гласања неће бити онакав какав су спонзори резолуције очекивали.

"Они су рачунали да ће имати најмање 70 до 90 гласова 'за', да ће 60 до 70 бити 'уздржано' и да Србија може да добије 20 до максимално 30 гласова. И то саопштавају свима. Ја вам сад кажем, неће бити такав резултат", рекао је Вучић.

Рекао је да спонзори резолуције имају доминацију у ГС УН, јер ће вероватно 27 чланица ЕУ гласати "за", као и САД, Канада и земље које су, како Вучић каже, "политички патуљци".

ВЕЛИКИ ШОК! У Доњецку погинуо амерички ратни извештач

Председник је истакао да ће наставити да се бори за Србију и да ће сачувати образ српског народа, додајући да неће бити тако лако, и да ће бити више уздржаних земаља него "за".

"И казаће да су победили. Они потцењују, па се подсмевају скупу у Бањалуци јуче. Ја вас питам само, шта мислите зашто људи гласају против. Мислите да су то људи који подржавају злочин? Не, разумеју људи да је то политика, нешто што радите деценијама, против малог народа који се успротивио хегемонији. Нећемо ми имати ни 5, ни 10, ни 20 гласова против, већ више. И биће више уздржаних", каже Вучић.

Како је нагласио са свима планира да разговара.

"Имаћу директан сусрет са представницима више од 120 земаља. Разговарао сам до сада са представницима 23 земље по том питању. Слао сам писма свима због Савета Европе. Милановић каже да ће гласати за иако сам му слао писмо на пет страна. Некима сам писао и на осам страна ", рекао је Вучић.

"А ако буду имали више за него против, што је вероватно, дан после подићи ћемо српске тробојке и још чвршће и снажније ходати нашим улицама", додао је председник.

НАЈБОЉЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ОДБИЈАЈУ ДА ИДУ НА ТЕРЕН: Напуштај Часов Јар и беже од погибије

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА