Најновије

НИКЕЗИЋ ТВРДИ: Напредњаци тајном одлуком продужили уговор за аеродром "Никола Тесла"

Штетан концесиони уговор са Вансијем за аеродром “Никола Тесла” у Београду постао је још неповољнији за Србију, пошто га је техничка влада тајном одлуком у јануару ове године продужила на 26 година и 6 месеци, и то због последица ковида, тврди потпредседник Странке слободе и правде (ССП), Душан Никезић, у саопштењу достављеном медијима.
Никезић

Никезић

„Није постојао ниједан пословни, ни стратешки разлог, да Србија препусти управљање и развој аеродрома странцима, а резултати француског партнера то најбоље потврђују. До доласка Вансија, београдски аеродром је остваривао добит од 33 милиона евра, а у 2023. години остварио је губитак од 7 милиона евра, упркос значајном расту броја путника“, додао је Никезић у писаној изјави.

Он је нагласио да је све што је до сада урађено на београдском аеродрому, Србија је могла и самостално да реализује.

„Пошто Ванси инвестиције финансира из кредита, а вероватно би избегли кашњења, гужве и хаос на аеродрому, о чему сведоче путници из целог света. И уместо да, након ових поражавајућих резултата, покуша да раскине или скрати уговор са Вансијем, Влада измишља разлоге да га још додатно продужи. На штету радника, путника и државе Србије“, рекао је Никезић, стоји у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта поручује Несторовић поводом избора

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА