Најновије

ПАДАЈУ ТЕРИТОРИЈЕ ПОД РУСКУ КОНТРОЛУ: Потискују се украјинске снаге, разбијена упориште

Гори на фронту.

Руска армија наставља са успесима на терену у источној Украјини, ослободивши важне локације Новокалиново и Керамик, и тиме додатно потискујући непријатељске снаге од стратешки значајног Авдејевка.

Стратешка офанзива и освајања

Група трупа „Центар“ уз подршку 1. армијског корпуса успешно је извела операције чишћења у Новокалинову, завршивши са потпуним ослобођењем периферије овог места. Након тога, напредовање је настављено у Керамик, где су руске снаге завршиле операције уклањања непријатељских позиција. Извештаји бораца из Горловке потврђују ове успехе.

Детаљи напредовања

Украјинске изворе су са закашњењем објавиле да су руске трупе значајно напредовале у Новокалинову дуж Ставкове и Першотравневе улице, достигнувши дубине до 780 метара. Паралелно с тим, руске снаге су напредовале и у Очеретину, као и јужно од Соловјова и Новобахмутовке, нападајући дуж шумских појасева у стратегијском јужном правцу.

Стратешки значај и будући кораци

Ови теренски добици додатно утврђују позицију руских снага у овом региону и стварају предуслове за даље операције усмерене ка стратешки значајним циљевима у близини Авдејевке и Архангелска. Напредовање руских снага могло би имати значајне последице за даљи развој сукоба у овом делу Украјине.

КРЕЋЕ ОФАНЗИВА НА ХАРКОВ! Чека се само старт за ударац руске армије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА