Најновије

Прогон српске музичке културе: Клуб фест отказао гостовање у Београду бенда Визант из Никшића

Дана 2.06.2023. године православни српски рок бенд Визант из Никшића је требао да наступи у Београду у „Клуб Фесту“ после више од једне деценије. Теме о којима Визант пјева су, пре свега, православље и историја српског народа.

Визант (Фото: бенд Визант)

Тематика која непрекидно подсјећа Србе на Косово и Метохију, Црну Гору, Републику Српску, Српску Крајину, Македонију – о којима је свима Визант снимио више пјесама, па до пјесама о страдалном Јасеновцу и одбрани храмова у Црној Гори, довели су до тога да је Визант са своја четири издата албума (и пети који улази наредних месеци) добио више признања за свој рад и сходно томе и позив да дође у Београд.

„Одмах након доласка у Клуб Фест биле су примјетне пароле на улазу и околини, исписане од стране организације која је позната по томе што прекречава мурале са ликом блаженопочившег Патријарха Павла, која се са ниподаштавањем односи према лику и дјелу св. Николаја Жичког, док Српску Православну Цркву – јавно назива фашистичком организацијом“, казали су за ИН4С, из бенда Визант.

Исписане пароле, којима се отворено пријетило Византу и присутнима су пратиле и активноти на друштвеним мрежама, да се не дозволи концерт, како су назвали  „црквеног фашистичког бенда у Београду“.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА