Најновије

КУРТИ НАЈАВИО: Попис становништва на КиМ у априлу

Биће весело...

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је да ће почетком априла почети попис становништва на КиМ, и позвао све да се одазову том процесу, преноси "Дукађини".

Како је навео, попис ће резултирати обиљем података који ће омогућити доносиоцима одлука и другим корисницима да креирају политике, развијају стратегије, програме и производе, и пружају услуге које задовољавају потребе грађана.

"У континуитету слушамо оптужбе и критике о недостатку подршке општина од стране власти или неједнакости подршке. Није тачно ни једно ни друго. Дакле, пошто смо овде у духу сарадње, нико од нас не треба да доприноси дезинформисању грађана, већ сви треба да играмо активну улогу у њиховом информисању када је у питању подршка од централног до локалног нивоа", рекао је Курти.

Он је нагласио да је креирање политике на основу података важно и за централни и за локални ниво.

"Користим прилику да позовем на посвећеност свих у успешном завршетку овог процеса од суштинског значаја за друштвено-економски развој наше земље. Квалитет података пописа становништва кључан је за квалитет нашег управљања, како на централном тако и на локалном нивоу", закључио је Курти.

Прочитајте ОВДЕ о новом хаосу у покрету МИ - Глас из народа 

Извор: Косово Онлајн 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА