Најновије

Вучић о резолуцији ЕП: Кеса лажи просута по Србији због санкција Русији и независног "Косова"

Председник Србије и оснивач Српске напредне странке говори о формирању нове власти.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће од понедељка почети консултације о новој влади са свима који желе да разговарају и поштују Устав ове државе.

"После тога бићу спреман да одредим мандатара. Ушли смо у процесе који су важни и одлучујући за формирање нове скупштине и владе, уверен сам да тај посао може да се уради брзо и ефикасно ", рекао је Вучић говорећи о изборима у Србији у емисији "Таковска 10" на Првом програму РТС.

СВЕ ЋЕ БИТИ НАШЕ СЕМ КОСОВА: Усвојени син Сирског слави победу у...

На питање о примедбама о бирачком списку у  Београду, каже да су оне потпуно бесмислене.

"Бирачки списак је доступан свима, свако може да провери да ли је уписан или није. Исто могу да ураде и политичке странке и невладине организације. Бирачки списак је увек изговор за оне које се праве да не знају или се правдају за сопствене неуспехе", казао је председник Србије.

Додаје да "неће бити смањења тензија у друштву док имате медије који сву своју активност фокусирају против политичких противника".

О резолуцији Европског парламента: Србија је суверена и независна земља

О критикама, то јест резолуцији Европског парламента донетој о Србији, Вучић каже да о њој не мисли ништа.

"Прве две ствари у резолуцији су да сам ја као председник злоупотребио позицију и расписао изборе желећи да оснажим апсолутну моћ коју имам. Подсетићу вас да су избори расписани на захтев опозиције, а не мој, иако сам их молио да то не чине", додао је Вучић.

Он је напоменуо да је било важно "да се кеса лажи проспе по Србији", и то због геополитичких интереса.

"Њихови интереси су независно Косово, санкције Руској Федерацији... Чекамо извештај ОЕБС-а и у складу са тиме ћемо се понашати одговорно", истакао је председник Србије.

На питање шта ће урадити уколико буде захтева за међународном истрагом, одговорио је да је неколико пута изнео своје мишљење на ту тему, а то је да "у овој земљи надлежни органи Србије спроводе истрагу, Србија је суверена, слободна и независна земља".

Одлука о новим изборима у Београду 1. марта

Говорећи о могућим новим изборима у Београду, навео је да ће они бити поново одржани уколико не буде "легитимне већине", док владајућа партија, како каже, легалну већину већ има.

"Имамо легалну већину од 56 или 57 одборника, а потребно је 56. Ја се и даље надам да ће Бранимир Несторовић да покаже одговорност јер град и држава морају да буду важнији од партикуларних интереса", казао је председник Србије и напоменуо да је очигледно да не постоји "зелено светло" од стране Несторовића и његове листе.

Према његовим речима, 1. марта би требало да буде познато да ли ће у Београду бити организовани нови избори.

СКАНДАЛ СТИЖЕ ИЗ КИЈЕВА: Пуштају их на прву линију фронта, невероватна одлука врха државе

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА