Најновије

ОШТЕТИЛА ДРЖАВУ ЗА 130 МИЛИОНА ДИНАРА: Хапшење у Нишу због злоупотребе службеног положаја

Припадници МУП у сарадњи са БИА и Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су С. Ж. (1966), бивше одговорно лице Службе за катастар непокретности Ниш, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Фото: pixabay.com

Сумња се да је она, почетком марта 2018. године, израдила и потписала решење којим је уписала право својине без накнаде, над шест катастарских парцела катастарске општине Ниш - Ћеле Кула, укупне површине 25.617 метара квадратних, на којима је као титулар била уписана Република Србија, у корист Акционарског друштва грађевинског материјала Ћеле Кула Ниш, иако је знала да је ово акционарско друштво као носилац права коришћења, било у обавези да конверзију земљишта, из права коришћења у право својине, изврши уз накнаду у складу са Законом о претварању права коришћења у право својине уз накнаду.

На тај начин она је, како се сумња, оштетила буџет Републике Србије за 130.749.168 динара, на име ненаплаћене накнаде за конверзију земљишта.

Осумњиченој је одређено задржавање до 48 часова и она ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА