Најновије

Љубиша Мајдов: Спортска дисциплина је ових дана потребна читавој Србији

Међу српским спортистима, који позивају да се у овим деликатним тренуцима покаже људска солидарност, одговорност и дисциплина, налази се и Љубиша Мајдов, наш џудо тренер.

Љубиша Мајдов (Фото: Јутјуб)

Мајдов је изабран за најбољег тренера у Европи за 2019. годину, по избору Европске џудо уније, а такође је и најбољи тренер Спортског друштва Црвена звезда за прошлу годину. Мајдов је, такође, отац и тренер нашег светског џудо шампиона Немање Мајдова. 

Љубиша Мајдов сматра да спортисти и оваквим ситуацијама треба да покажу висок степен одговорности и дисциплине и помогну српском друштву да се што једноставније избори са вирусом који је напао буквално читаву планету. 

Мајдов позива све људе да овај пут покажу спортску дисциплину и суздрже се, како од ширења панике и дефетизма, тако и од непоштовања мера које је држава прописала у овој веома специфичној ситуацији за нашу земљу.  Он је упутио јавну подршку свима који се налазе на својим радним местима и помажу свима – од оних који шире дефетизам, до оних који су најугроженији оваквим стањем. 

Наш најбољи, а и најбољи европски тренер је своју јавну подршку упутио, како државној управи Србије и Републике Српске, тако и свим медицинским радницима, органима одбране и безбедности земље, који су 24 сата на својим радним задацима. 

Овај успешни тренер је такође истакао да се у потпуности слаже и са мерама које је предложио руски председник Владимир Путин – да ће се сви они који не буду поштовали посебне мере државе сматрати терористима. 

“Ако сам преживео рат и ровове а сви смо заједно преживели бомбардовање, онда смо свесни да само заједно, дисциплиновано можемо преживети. Не можете због своје размажености угрожавати друге људе и њихове породице. Изгледа да онима који су навикли да критикују и мрзе, сада не одговара што су у својим  домовима са својим породицама... Замислите те људе којима је тешко да седе у својим кућама и да се придржавају мера и спремни су да угрожавају све нас. Треба бити паметан да ово страшно време прођемо са што мање жртава а зато треба да будемо дисциплиновани и да се придржавамо свих прописаних мера”, рекао је Љубиша Мајдов

Љубиша и Немања Мајдов су на најбољи начин показали снагу воље. Од тешке повреде на Играма у Минску, стигли су до норме за Олимпиjске игре. Ипак, као и за цео свет, и за породицу Мајдов, оца и сина, али и тренера и светског шампиона, све то је сада у другом плану.

“Ми настављамо да радимо, наравно, у кућним условима. Сада је пред нама нови план и програм. Потпуно опуштање и пажња на кондицију и тонус мишића. Породично смо код куће, где и тренирамо”, каже Мајдов. 

Поред неповољних, Мајдов у свему овоме види још једну димензију читаве ситуације – помоћ Божју. 

“Ово страшно зло нас је на најбољи начин ујединило да још једном спознамо сву снагу породице. Када смо последњи пут могли да будемо сви заједно? Ова болест, која односи жртве у читавом свету, нас је опет ујединила, па ће нам бити лакше да поштујемо и прописане мере. На тај начин ћемо најбоље помоћи нашим лекарима и здравственим радницима који воде највећу борбу... Зато још једном желим да искажем велико поштовање свима онима који раде за добробит Србије и њених грађана...”, рекао је Љубиша Мајдов.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА