Најновије

ВЕРНИЦИ У ЦРНОЈ ГОРИ ЉУТИ ЗБОГ ЗАБРАНЕ: "Ко има право да нама малим и понизним ускрати право на опроштај од греха?"

Послије више од двије хиљаде година верници се неће причестити. Послије толико година побједе Христа над смрћу, нећемо се сјединити са њим. Иако мали и понизни раб Божи доживљавам то као злочин. Немам право да пишем о томе, нити критикујем Синод Српске Православне Цркве и свете архијереје али сам сигуран да се овим чином крше и канонска правила. Сада, иако је то немогуће испада смрт  побједник. 

Саборни храм Христовог Васкрсења (Фото: Јутјуб)

Пише: Велимир Ераковић

Корона је опака, јака болест и односи животе. Тешко је свакој породици која је изгубила најближег због те пошасти. Али гдје он иде, куда одлази, запитајмо се. Иде код Господа, у живот вечни, а породица самим тим добија утјеху. 

Христос Воскресе из мртвих, смрћу смрт побједи и мртвима у гробовима живот дарова. У "Симболу вјере" стоји вјековима "Вјерујем у једнога Бога, сведржитеља, творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог". Да је корона убица је тачно, и да је невидљива је тачно, али ко је то жив Бога видео? Нико. 

Ко има право, ма коју титулу носио да да предност смрти над животом? Ко има право да нама малим и понизним ускрати право на опроштај од гријеха? Тачно је да је пост храном само помоћ у правом, истинском посту и покајању. Ко има право да забрани исповијед и причешће? Нико. Враћемо ли се то у вријеме комунизма, без обзира на вирус? Јели држава већ постала власник Цркава? Или смо ми толико слаби и Богу неверни? Можда смо сви Јуде постали? Казна која нам је наметнута да се побједи Христа над смрти не радујемо је велики и неопростив гријех. Сви Светитељи ће нас казнити. Свети Сава, Свети  Јован Крститељ, Свети Василије и остали Богоугодници. Виђеће наш страх од смрти, а она може доћи свакога часа и свакоме. Важна је била радост побједе над њом и радост Васкрса.Важно је било причешће. 

Господе, једини и највећи, опрости нама кукавицама. Ти све можеш сам, не требају ти ни народ ни Епископи. Сам ћеш себе, као и до сада прослављати и бити владар неба и земље. Не љути се много на народ, помилуј и помози. И на ове моје ријечи, на које ће се многи наљутити гледај са милошћу твојом. Мени је важно само шта ћеш ти, спаситељу мислити о овоме. За остале ме није брига. Поготово за политичаре. Зато на крају те молим да ми судиш по великој милости твојој а не ријечима мојим. "Господе Боже Исусе Христе, сине Божији, помилуј мене грешнога". Христос Воскресе Ваистину Воскресе. 

Власт је саботирала обележавање Васкрса, дивљачким полицијским часом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА